Kırıkkale Bebek Ölümleri Çalıştayı Yapıldı

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğümüz koordinasyonunda, Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Feramiş Ender GÜNGÜNEŞ, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa UZUN ve Dr. Emel YÜKSEL, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mustafa BOYABATLI, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Fitnat ULUĞ, Kadın Hastalıkları Doğum Uzm. Dr. Dilek YÜKSEL, Enfeksiyon Hastalıkları Uzm. Dr. Özlem EROL, Kırıkkale Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sedat KAYGUSUZ, Yenidoğan Bilim Dalından Yard Doç. Dr. Nilüfer GÜZOĞLU, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Yakup Yeşilırmak, İlçe Sağlık Grup Başkanları ve Aile Hekimleri Derneği Başkanı  Dr. Ramazan ŞAHİN’nin  katılımıyla 25.05.2016 tarihinde Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştayda 2014,2015 yılları ve 2016 yılı ilk 4 ayında gerçekleşen bebek ölümleri karşılaştırılarak, bebek ölümlerinin temel ölüm nedenleri, demografik değişkenler (Doğum Ağırlığı, Gestasyon Haftası, Doğum Yeri Doğum Şekli) akraba evliliği ve eğitim düzeyi üzerinde duruldu.

Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Feramiş Ender GÜNGÜNEŞ, “2015 yılında ilimizde gerçekleşen bebek ölüm hızının Türkiye ortalamasını altında olduğunu dile getirerek, Çalıştay Raporundaki stratejilerin en hızlı şekilde değerlendirip üzerinde çalışacağız.’’ şeklinde konuştu.

bebek-calistayi bebek-calistayi1 bebek-calistayi2 bebek-calistayi3 bebek-calistayi4